Neontetra – Paracheirodon innesi

Almindelig neon - neon tetra.

Neontetra, eller almindelig neon som de også hedder, er måske end af det nemmest genkendelige og bedst kendte akvariefisk. Deres smukke farver er bemærkelsesværdige. når de stimer, og gør dem til højt elskede fisk i selskabsakvariet.

Guide til neontetra (almindelig neon)

Først og fremmest er det vigtigt at sørge for, at vandkvaliteten i dit akvarium er optimal. Neontetra kræver rent og friskt vand med en pH-værdi på 6,0-7,0 og en temperatur på 22-26 grader Celsius. Det er vigtigt at skifte vandet regelmæssigt og sørge for god filtration for at holde vandet rent og friskt.

Det er også vigtigt at give neontetra den rette ernæring. De er ikke kræsne spisere, men de kræver en afbalanceret diæt, der består af både levende eller frosset føde og tørfoder. Det er vigtigt at fodre dem regelmæssigt, men ikke overfodre dem, da dette kan føre til forurening af vandet.

Neontetra trives i et akvarium med god belysning og masser af plantevækst. De er sociale fisk og bør holdes i grupper på mindst 6-8 individer. Det er vigtigt at sørge for, at der er masser af gemmesteder i akvariet, såsom rottet hul og planter, hvor de kan gemme sig, når de føler sig stressede.

Det er vigtigt at overvåge fiskene regelmæssigt for tegn på stress eller sygdom, og at tage skridt til at rette eventuelle problemer hurtigt. Neontetra er generelt robuste fisk, men de kan være modtagelige for sygdomme, såsom ikke-specifikke infektioner og parasitter, hvis de holdes i dårlige forhold.

Lille neontetra

7 tips til pasning af almindelig neon, (Paracheirodon innesi)

  1. Sørg for god vandkvalitet: Neon tetra kræver rent og friskt vand med en pH-værdi på 6,0-7,0 og en temperatur på 22-26 grader Celsius. Skift vandet regelmæssigt, og sørg for god filtration for at holde vandet rent og friskt. Læs en guide til vandskifte.
  2. Giv dem den rette kost: Neon tetra trives med en afbalanceret diæt, der består af både levende eller frosset føde og tørfoder. Fodr dem regelmæssigt, men pas på ikke at overfodre.
  3. Sørg for god belysning og masser af plantevækst: Neon tetra trives i et akvarium med god belysning og masser af plantevækst.
  4. Hold dem i grupper: Neontetra er sociale fisk og bør holdes i grupper på mindst 6-8 individer. Når de er mere end 6 vil de vise deres naturlig adfærd ved at stime.
  5. Sørg for godt selskab: Neontetra trives i selskab med andre fisk og er godt egnet til at holde sammen med andre små fisk som for eksempel andre tetra arter, guppyer eller rasboras.
  6. Undgå overbelastning: Neontetra trives i store grupper, men det er vigtigt at undgå overbelastning i akvariet. Overvej størrelsen på akvariet og antallet af fisk, du ønsker at holde, for at sikre, at der er plads nok til alle. Introducér dem gerne gradvist, så akvariet ikke bliver slået ud af balance af det pludselige store antal fisk.
  7. Giv dem et godt sted at gemme sig: Neontetra trives i et akvarium med mange skjulesteder, så de kan gemme sig, hvis de føler sig stressede eller trætte. Det kan være planter, rødder, sten eller andre dekorationer, der giver dem et godt sted at gemme sig.

Fakta om Paracheirodon innesi – almindelig neon

  • Neontetra er en lille ferskvandsfisk, der normalt måler mellem 1,5 og 2,5 cm i længden.
  • De er kendt for deres smukke farver, med en glødende rød stripe langs deres side og en blå glød langs deres gat.
  • Neontetra er hjemmehørende i Sydamerika og kan findes i floder og bække i Brasilien, Colombia og Peru.
  • De er sociale fisk og bør holdes i grupper på mindst 6-8 individer for at trives.
  • De er generelt robuste fisk, men kan være modtagelige for sygdomme, såsom ikke-specifikke infektioner og parasitter, hvis de holdes i dårlige forhold.
  • Neontetra er populære akvariefisk og er ofte set i både kommercielle og private akvarier.
  • De kan leve i op til 5-8 år i almindelige akvarier under gode forhold.

Læs også: Den rette placering af akvariet